Stevija

Stevija 10-15 kartų saldesnė nei cukrus. Saldumo paslaptis slypi augalo savybėje kaupti savyje steviozidą, kurio sudėtyje yra gliukozės, sacharozės, steviolo ir kitų medžiagų. Beje, steviozidas – pati saldžiausia natūrali medžiaga, 300 kartų saldesnis už cukrų. Iš 1 kv. m ploto augalų galima surinkti žaliavos, kuri atstoja 7 kg cukraus. Puikiai tinka diabetu sergantiems žmonėms ir turi 0 kalorijų. Galima naudoti tiek žalius, tiek džiovintus lapus
Stevija

Goji

Goji krūmai – Lycium barbarum – priklauso bulvinių šeimai kartu su pomidorais, bulvėmis ir baklažanais. Augalas kilęs iš Tibeto ir Mongolijos, šiuo metu auginamas ir daugelyje kitų kraštų.
Goji uogose gausu antioksidantų, ypač zeaksantino ir betakaroteno (~7 mg/100g), ir vitamino A. Taip pat Goji uogose yra du kartus daugiau antioksidantų nei žaliojoje arbatoje, o geležies turi 15 kartų daugiau negu špinatas. Skonis. Goji uogos yra panašios struktūros ir formos kaip ir razinos, o jų skonis yra maloniai saldus
Goji

Citrinvytis

Vijoklinis augalas, atsparus ligoms, kenkėjams ir šalčiui. Genėti galima tiek rudenį, tiek pavasarį. Labai augus. Citrinvyčių uogos, lapai ir net žievė kvepia citrina, galima naudoti tiek uogas, tiek lapus į maistą.
Daugiausia citrinvyčių uogos vartojamos džiovintos. Jose gausu organinių rūgščių (citrinų, obuolių, vyno, gintaro ir oksalo), pektinų, rauginių medžiagų, eterinių aliejų, įvairių mikroelementų, vitaminų P ir E. Vitamino C susikaupia net 300–470 mg. Džiovintų citrinvyčių uogų užpilas tonizuoja, gerina širdies ir kraujagyslių darbą, kvėpavimą, mažina cukraus kiekį kraujyje, veikia kaip antioksidantas, naikina mikrobus ir grybelius
citrinvytis

Vynuogės

Vynuogės yra vijoklinis augalas, kuris yra žinomas nuo labai senų laikų. Yra be galo daug rūšių ir vynuogių rūšių charakteristikų. Svarbiausi požymiai, pagal kuriuos galima jas suskirstyti yra uogų spalva ir skonis. Mes prekiaujame tiek tamsiai mėlynomis, tiek rožinėmis, tiek geltonosiomis. Rūšių pavadinimai kiekvieną sezoną gali šiek tiek skirtis, kadangi eksperimentuojame ir bandome vis naujas rūšis. Šiuo metu turime patikimiausias, patikrintas veisles, tai Cabernet, Muskatnoe Odesskoe ir Fredonia, kuri yra itin atsparūs šalčiui
Vynuoges 1

Aktinidijos

Aktinidijos yra daugiamečiai vijokliniai augalai. Jie yra itin vertinami dėl gražios augalo išvaizdos, bet kartu ir duoda ganėtinai gausų derlių. Ypač yra dekoratyvi margalapė aktinidija. Jos lapai vasaros pradžioje būna balti, po to rudenį nusidažo rausva spalva. Krūmo vaisiai yra panašūs į kivius, yra labai naudingi, turi daug antioksidantų ir vitaminų.
Aktinidijas yra ganėtinai paprasta prižiūrėti, kadangi jos nebijo šalčio, neserga grybinėmis ligomis ir jas nepuola kenkėjai. Dirva labiausiai tinkanti aktinidijoms yra derlingas priemolis.
Actinidia_margalape 1

Svarainiai

Svariai noksta rudenį ir dažniausiai yra naudojami konservavimui. Turi daug naudingų medžiagų, pasižymi antiseptinėmis sutraukiamosiomis savybėmis

svarainiai

Valgomasis sausmedis

Valgomasis sausmedis yra šviesiamėgis, kryžmadulkis, medingas, vaisinis augalas. Vaiskrūmio uogos stambios, saldžios ir nebyra

valgomasis sausmedis

Šilauogės

Šių krūmų uogos yra ne tik skanios, bet ir labai naudingos. Jose yra daug žmogaus organizmui naudingų medžiagų, biologiškai aktyvių komponentų. Mūsų šilauogių sodinukai yra iš sodinių šilauogių, kurias galite auginti sode. Norint gauti gausų derlių reikia rūpestingai parinkti auginimo vietą, sukurti tinkamą dirvožemį, tinkamai paruošti šaknis prieš auginimą ir t.t.

silauoges

Pokusa

Derlinga veislė, kurios uogos yra itin stambios, Tai yra ankstyvoji veislė ir pradeda derėti liepos mėnesį

Pokusa

Polana

Vėlyva aviečių veislė, derėti pradeda antroje rugpjūčio ir dera iki šalnų. Avietės saldžiarūgščio skonio, didelės. Veislė derlinga

Raspbery