Citrinvytis

Vijoklinis augalas, atsparus ligoms, kenkėjams ir šalčiui. Genėti galima tiek rudenį, tiek pavasarį. Labai augus. Citrinvyčių uogos, lapai ir net žievė kvepia citrina, galima naudoti tiek uogas, tiek lapus į maistą.
Daugiausia citrinvyčių uogos vartojamos džiovintos. Jose gausu organinių rūgščių (citrinų, obuolių, vyno, gintaro ir oksalo), pektinų, rauginių medžiagų, eterinių aliejų, įvairių mikroelementų, vitaminų P ir E. Vitamino C susikaupia net 300–470 mg. Džiovintų citrinvyčių uogų užpilas tonizuoja, gerina širdies ir kraujagyslių darbą, kvėpavimą, mažina cukraus kiekį kraujyje, veikia kaip antioksidantas, naikina mikrobus ir grybelius
citrinvytis